A vigilante alter-ego of Lester Buchinsky ran afoul of Batman by using this power to kill criminals.  Beasts on the planet of Korbal bestowed control over this power to people like Ayla Ranzz.  It’s not the power possessed by Sin, Cobra, or Viper, but the fourth member of the (*) icon

A vigilante alter-ego of Lester Buchinsky ran afoul of Batman by using this power to kill criminals.  Beasts on the planet of Korbal bestowed control over this power to people like Ayla Ranzz.  It’s not the power possessed by Sin, Cobra, or Viper, but the fourth member of the (*)


Загрузка...
скачать
COLT Round 4
Questions by Mike Bentley with contributions from Dave Letzler, Jerry Vinokurov and Jeremy Eaton

Tossups


1. The hero of this film blames “that Cobain pussy” for ruining music and declares “I hate the fuckin’ ‘90s”.  The hero also spends time working at a job where he compares the freshness of egg salad to monkey’s breath.   One scene in this film sees the protagonist oversleeping a dinner with his daughter after snorting cocaine in a bar bathroom the night before.  The protagonist quits his job at an (*) Acme after yelling, “hey lady, you want some fucking cheese?  Get your own fucking cheese!” and intentionally cutting his thumb on a meat saw.  In one scene, Necro Butcher asks the hero if he’s okay being stapled.  It concludes with the hero struggling to finish off The Ayatollah due to his bad heart.  Its theme song asks, “Have you ever seen a one-trick pony in the field so happy and free?” and was recorded by Bruce Springsteen.  For 10 points, name this film where Mickey Rourke is Randy “The Ram” Robinson.
ANSWER: The Wrestler

2. A vigilante alter-ego of Lester Buchinsky ran afoul of Batman by using this power to kill criminals.  Beasts on the planet of Korbal bestowed control over this power to people like Ayla Ranzz.  It’s not the power possessed by Sin, Cobra, or Viper, but the fourth member of the (*) Serpent Squad wears a suit that gives him mastery of this power.  On the ‘90s Superman animated series, former radio talk show host Leslie Willis gained the power to manipulate this phenomenon.  The alter-ego of Elias Wirtham uses his heart to control this power, doing so under the guise of Cardiac.  A Teen Titan with powers over this phenomenon is the alter-ego of the Ghana-born Virgil Hawkins, aka Static.  For 10 points, name this power possessed by comic characters like Eel, Livewire and ZAP!
ANSWER: Electricity [or Lightning or Electric Shocks or Electromagnetism or equivalents]

3. Andy Katz once wrote an ESPN article titled, “Who is Frank Matrisciano and why is he trying to kill [this player]?”  USC forward Leonard Washington was once ejected for hitting this player below-the-belt.  In his final college season, he fell one short of David Robinson’s record for double-doubles on the season, and Utah’s (*) Luka Drca was once suspended for two games for flagrantly tripping him.   His older brother now plays for Belgacom Liège but was once a college teammate of his.  He put up 33 points in his team’s victory over Michigan in the second round of the 2009 NCAA tournament.  He was both a college and professional teammate of guard Willie Warren.  This man was drafted ahead of players like James Harden and Hasheem Thabeet, and he played for two seasons under coach Jeff Capel at Oklahoma.  For 10 points, name this 1st Overall pick in the 2009 NBA draft, a star for the Clippers.
ANSWER: Blake Griffin

4. The original version of this song begins with the singer, “humpin’ my bluey” and was popularized by a man who’d get in trouble for having sex with Cherly Holdridge, a 16 year old Mouseketeer.  A version of this song used in advertisements for the Choice Hotel group has the actor “seeing clients face to face” and “[getting] a flashy rental car”.  The intro to this song describes the narrator hitchhiking until “along came a (*) semi with a high canvas load” whose driver “asked me if I’d seen a road with so much dust and sand”.  The original version was a hit for Lucky Starr and had lyrics mentioning Tullamore and Seymour in Australia.  The final verse in the American version ends with the words, “Dodge City”.  Popularized by artists like Lynn Anderson, Hank Snow and Johnny Cash, for 10 points, name this song that chronicles the singer’s travels to places like Reno, Chicago and Fargo.
^ ANSWER: “I’ve Been Everywhere

5. In this actor’s most famous TV role, he fires a kid who lied about receiving an award in the same episode a doctor tells him he has cancer.  In another episode, this actor has trouble sleeping because of a bird while his co-workers deal with Charlie Hume’s daughter being trapped on a plane with bad landing gear.  He played an ex-cop named Walter Kovatch on the second season of The Trials of Rosie O’Neill.  Alongside Billy Bob Thornton, he had a supporting role as the father of Markie Post’s political reporter on the ‘90s sitcom, Hearts Afire.  A recurring (*) Leno bit asks the question, “Does This Impress [This Actor]?”  Earlier, he played the superior of people like Murray Slaughter and Ted Baxter at WJM-TV before getting his own spin-off working as editor of the Los Angeles Tribune.  For 10 points, name this actor who played Lou Grant on The Mary Tyler Moore Show and voiced Carl in Up.
ANSWER: Edward “Ed” Asner
 
6. Note: Event and either its number or the teams playing in the event are required.  One interception for a touchdown in this game was nullified when Keith Hamilton was called on a weak holding penalty.  The winning quarterback in this game sat for a few snaps after suffering a broken finger in the third quarter.  Although the losing team defeated their opponent 41-0 in their previous playoff game, in this game they punted a (*) record 11 times and only twice crossed the 50 yard line.  After beating cornerback Jason Sehorn, Patrick Johnson dropped a touchdown pass on his team’s second possession.  Near the end of the first half, a throw intended for Ike Hilliard was picked off.  Roy Woodson declared his desire to make this game a shutout, and its MVP was not given a chance to appear in the annual “I’m Going to Disney World” commercial, so QB Trent Dilfer got to record the spot instead.  For 10 points, name this Super Bowl between teams led by Kerry Collins and Ray Lewis.
ANSWER: Super Bowl XXXV [35] [or the Super Bowl between the Baltimore Ravens and New York Giants; “Super Bowl” not needed after mentioned]

7. This man played a father who, after being released from a mental institution, enlists Evan Rachel Wood to help him dig up gold beneath a suburban California neighborhood in one film.  He teamed up with Hal Holbrook and other judges to personally punish criminals the legal system failed to prosecute as Steven Hardin in The Star Chamber.  Robert Downey Jr. played a literary agent interested in a novel written by his student, played by (*) Tobey Maguire, in Wonder Boys.  In another film, he falls for Sydney Ellen Wade, a lobbyist played by Annette Benning who tries to get him to pass a climate bill.  His best known character attacks the CEO of Teldar Paper for making America a second-rate country.  This actor starred as Andrew Shepherd in the Aaron Sorkin-written film The American President.  For 10 points, name this man who played Gordon Gekko in Wall Street.
ANSWER: Michael (Kirk) Douglas

8. One videogame entry in this franchise sees Kiko help the protagonist breach the Phoenix International headquarters and features a multiplayer level in Drake’s Castle.  Another game in this franchise contained an original song by Mya and centered on a nuclear waste eating nanobot developed by a character voiced by Heidi Klum.  That game allowed the protagonist to use his namesake sense to stop time and was the successor to (*) Nightfire.  The most popular game based on this franchise featured a bonus mission at the Aztec Complex and saw the protagonist jumping off a dam in the first level.  That game also included weapons like the Klobb and PP7.  Including entries like Agent Under Fire, for 10 points, name this franchise, whose most popular game got a spiritual successor in Perfect Dark and was an adaptation of the film Goldeneye.
ANSWER: James Bond 007 [accept either underlined answer]

9. The singer imagines renting a room in a four-star hotel in an Of Montreal song about a honeymoon in this city.  A street from this city titles a recent Michael Ondaatje novel about a poker player named Coop.  Besides that novel, Divisadero, Rachel and Essence are relatives living in this city on UPN’s Half & Half.  This city “[lets] no stranger wait outside your door” according to “your wandering one” in a theme song popularized by Judy Garland from a 1936 film.   In 1967, (*) Scott McKenzie scored a #1 hit with a song titled for this city.  The NFL franchise in this city was the first one at which George Seifert coached, and, in the Star Trek universe, this city is the home to Starfleet.  Characters like Stephanie and DJ live with guys like Uncle Jesse on a show set in this city, Full House.  For 10 points, name this city that you may want to put a flower in your hair when visiting.
ANSWER: San Francisco

10. A show titled for a woman with this surname saw that woman declare, “it smells like work” while working on the “slime line” and attempting to find enough gold to give her mother a present; that show also saw her bothered by pesky new neighbor Joe McGinniss.  A woman with this surname guest-starred as Amy on “Which Way Did She Go”, an episode of a show centering on teens like Ricky Underwood and Amy Juergens.  A cross-over episode of one program saw (*) Kate Gosselin and her kids go camping with a family with this surname.  A woman with this surname lost to people like Kyle Massey and Jennifer Grey and was partnered with Mark Ballas on one reality show.  For 10 points, give this surname of a woman who finished 3rd on Season 11 of Dancing With the Stars and a woman who once went fishing with her daughter Piper on the “Mama Grizzly” episode of her namesake Alaska reality program.
ANSWER: Palin

11. The speaker on one of their early tracks declares, “them devils wish they could send me back to Mogadishu” and notes “I got the vocab”.  On another track, one member compares herself to Nina Simone, defecating on your microphone, and notes, “You can’t run away from these styles I got”.  The first verse of one their hits describes how “Blackula comes to the ghetto, jacks an Acura / Stevie Wonder sees crack babies becoming enemies”.  They’re best known for a cover that describes a man who (*) “sang as if he knew me in all my dark despair / and then he looked right through me as if I wasn’t there”.  One group member had solo-success with “Ghetto Superstar” and is named Pras Michel.  This group was briefly reunited to play at Dave Chappelle’s Block Party.  For 10 points, name this group behind “Killing Me Softly With His Song”, comprised of Wycleaf Jean and Lauryn Hill.
ANSWER: The Fugees

12. David Denby criticized the pointless constant rain in this film, postulating that it was to obscure the special effects.  Roger Ebert, who called watching this movie at Cannes “like attending a satanic ritual in St. Peter’s Basilica”, was disappointed that the mayor and his aide, named for himself and Gene Siskel, were not killed off.  A (*) cameraman nicknamed Animal is almost crushed to death while filming in this flick.  Early on in this movie, a fisherman runs for his life after the title character starts destroying the pier he’s standing on.  Co-starring Hank Azaria, the hero begins this film studying the growth of earthworms near Chernobyl and eventually meets back up with a TV reporter played by Maria Pitillo.  The title character is seemingly killed by a torpedo from a nuclear submarine, but had laid eggs in Madison Square Garden.  For 10 points, name this 1998 film starring Matthew Broderick and a famed Japanese monster.
ANSWER: Godzilla

13. On Oscar Night, two Chilean documentary directors discuss their lives in one of these restaurants in a work from Shorts by Alberto Fuguet.  This chain expanded in Florida by purchasing many Sambo’s restaurants and also purchased the Winchell’s Donuts chain in the ‘70s.  Tetsuya meets Mari, the younger sister of a girl in an especially deep sleep in one of these restaurants at the start of Haruki Murakami’s After Dark.  David Koechner appears with guest-stars like Sarah Silverman in a series of webisodes promoting this chain titled (*) “Always Open”.  This brand offers a “BBBLT” on its Baconalia menu and in the ‘90s paid out millions to settle a class-action lawsuit regarding discrimination against African Americans.  Offering items like the Moons Over My Hammy and a 2-4-6-8 value menu, for 10 points, name this restaurant chain that gives out free Grand Slams on your birthday.
ANSWER: Denny’s Diner

14. One founding member of this band would release two solo albums with the title Skinny Boy and at one point joined Gerry Beckley and Carl Wilson to form the band, America.  Their first hit states, “it’s just that the thought of us so happy / appears in my mind, as a beautifully mysterious thing”.  Another early track by this band sees the singer “starring blindly into space / (*) getting up to splash my face”.  Their resurgence in the ‘80s produced a hit where the singer says, “I want to have you hear me saying ‘No one needs you more than I need you’”.  This group behind recorded a ballad where singer and bassist Peter Cetera begs “no baby please don’t go” since “you’ll take away the biggest part of me”.  For 10 points, name this band, whose legion of hits include “Saturday in the Park”, “25 or 6 to 4”, “You’re the Inspiration” and “If You Leave Me Now”.
ANSWER: Chicago [or Chicago Transit Authority]

15. Pitching prospects in this team’s lower minors system include the recent Tommy-John subject John Lamb of the Northwest Arkansas Naturals and Jake Odorizzi, the latter of whom’s teammate Wil Myers is also considered a top-10 MLB prospect.  Coming into this season, its AAA affiliate was widely considered the best minor league team in the country,  and has succeeded despite the poor play of Mike Montgomery behind homegrown hitters like Lorenzo Cain and Clint Robinson; that team is the (*) Omaha Storm Chasers.  Before their call-ups, Omaha also got help this season from Jeremy Jeffress--acquired in the trade where they ditched Yunieksy Betancourt for Alcides Escobar--as well as Mike Moustakas and Eric Hosmer.  For 10 points, name this AL Central team whose minor-league talent belies its major league ineptitude, who traded Zack Greinke over the offseason and currently star Billy Butler.
ANSWER: The Kansas City Royals [accept either underlined answer]

16. Late in his career he was cast as himself in telling the story of his breakout role in a film titled Hollywood Cavalcade.  He parlayed a Broadway role into the film version of Wonder Bar, which ends with him singing the ten-minute long “Goin’ to Heaven on a Mule”.  One of his biggest successes saw his character marry a woman named Molly who deserts him for a gangster played by Reed Howes.  In that same film, he sung the enduring standard, “Sonny Boy”.  In his best remembered film, his character ducks out of an opening night performance to sing the (*) Kol Nidre in his dead father’s place, and that film also sees him singing songs like “My Mammy”.  That film starring this man was Warner Brothers’ first big gamble in the Vitaphone technology.  The star of The Singing Fool, for 10 points, name this actor best known for his blackface routine in The Jazz Singer.
ANSWER: Al Jolson [or Asa Yoelson]

17. One athlete from this country defeated former World #1 Dinara Safina without losing a game in the 2011 Australian Open.  Another tennis player from this country, nicknamed X-Man, won the men’s doubles competition at the 2004 French Open with fellow countryman Olivier Rochus.  This country’s best domestic soccer team is coached by Dominique D’Onofrio. (*) Yanina Wickmayer is on their Fed Cup team, and this country lost to France in the third place match of the 1986 World Cup, their best finish.  In 2010, one athlete from this country defeated Caroline Wozniacki to win the 2010 WTA Tour Championship, while another fell to Serena Williams in the finals of the 2010 Australian Open after entering as a wildcard because she had retired two years earlier.  For 10 points, name this country home to Kim Clijsters and Justine Henin.
ANSWER: Belgium

18. Recordings of unfinished episodes of this series like “Mopiness of Doom” and “Roboparents Gone Wild” have been posted to YouTube.  A Season One episode saw the protagonist, after discovering he has a weakness to water, sucking up all of the water on Earth into a balloon.  In a later episode, the title character grew a zit he named Pustulio that hypnotized people.  The final aired episode of this series sees a snowman named Sludgy tell the story of how the title character impersonated Santa, gaining control over everyone but Professor (*) Membrane.  Many of its characters originally appeared in Jhonen Vasquez’s comic Squee!  Its characters include a teacher named Ms. Bitters as well as Almighty Tallest Red and Purple.  The protagonist is assisted by a robot named Gir.  For 10 points, name this Nick show about a hapless alien conqueror.
ANSWER: Invader Zim

19. A serial killer with this nickname terrorized Texarkana in the 1970s and had his story dramatized in The Town That Dreaded Sundown.  A minor league hockey team with this nickname now plays in Glens Falls in the Adirondack mountains but used to play in the Spectrum.  A comic book character with this name isn’t named Mandrake the Magician but was created by Lee Falk and hails from Skull Cave in the (*) African country of Bangalla.  A lapboard was the only piece of hardware released for an infamous vaporware videogame console with this name proposed by Infinium Labs.  A figure of this name appears in the title of the most famous novel of Gaston Leroux.  For 10 points, give this name that identifies the title figure in an Andrew Lloyd Webber musical about Erik, a man who covers his face and haunts the Paris Opera.
ANSWER: Phantoms

20. This group released “Shine” as a promotion for the 2010 Winter Olympics, while their self-titled 2008 album contained a song whose chorus goes, “Put me on the train mama, / ‘cause things ain’t the same no more”.  Bob Seger contributed vocals to “Landing in London”, the final single from this group’s 2005 album, Seventeen Days.  One of their bigger hits has the singer declaring, (*) “If I could be like that, I’d give anything, just to live one day in those shoes”.  The title figures are “holding the light for the ones that we guide from the dark of despair” in their song, “Citizen/Soldier”.  Their biggest success was the first track on their album The Better Life and describes how the singer “left my body lying somewhere in the sands of time”.  That song’s chorus asks, “If I go crazy then will you still call me Superman?”  For 10 points, name this alternative rock group best known for “Kryptonite”.
ANSWER: 3 Doors Down

21. It’s questioned whether this player is Polynesian in a rap song where he made “even Sean Covey a big believer”; that rap song also mentioned this quarterback’s victory over a Craig Erickson-led Miami squad then ranked #1.  He shares a surname with a quarterback who is second in career passing yards with Colorado.  This player ended his career as a third stringer behind both Matt Schaub and Mike Vick, but started the 1999 season with the (*) Browns before being replaced by mentee Tim Couch.  In 1996, he threw four touchdowns in one game to Irving Fryer and took over from an injured Rodney Peete.  The aforementioned player who shares this man’s surname memorably made a whipping motion after big plays but was quickly injured and replaced by AJ Feeley.  This man won the 1990 Heisman while with BYU.  For 10 points, name this man, who, like his younger brother Koy, once was the Eagles starting QB.
ANSWER: Ty (Hubert) Detmer
{editor’s note: That awesome rap song can be found at http://www.youtube.com/watch?v=30Px-z8LFac}

Bonuses

1. On an early track, this artist rapped, “I hear Brenda’s got a baby, but Brenda’s barely got a brain / A damn shame, the girl can hardly spell her name”.  For 10 points each:
[10] Identify this artist behind album like ^ Me Against the World who also described how “even as a crack fiend, Mama / You always was a black queen, Mama”.
ANSWER: 2Pac [or Tupac Amaru Shakur or Makaveli]
[10] 2Pac’s first post-prison release was about this type of love.  Snoop Dogg is featured on a more recent pop song about “Gurls” of this type who are “unforgettable” with “Daisy Dukes, bikinis on top”.
ANSWER: California
[10] The video for this song, 2Pac’s first posthumous single, sees the artist wandering around a New Mexico nunnery.  Later reworked into “Changes”, the rapper used to “talk much shit cause I never had shit” and ponders the seedier side of the afterlife on this track.
^ ANSWER: “I Wonder If Heaven Got a Ghetto

2. The original version of this film centered on Bishop, who’s trapped in the title place with secretaries played by Laurie Zimmer and Nancy Loomis.  For 10 points each:
[10] Identify this John Carpenter film, whose 2005 remake cast Ethan Hawke as Jake Roenick, a Detroit cop tasked with protecting Laurence Fishbourne’s character from a bunch of corrupt cops who want him dead.
ANSWER: Assault on Precinct 13
[10] John Carpenter followed up Assault on Precinct 13 with this horror film which begins with the murder of Sandy Johnson’s Judith by Michael Meyers.
ANSWER: Halloween
[10] Carpenter used the pseudonym Frank Armitage to write the screenplay for this film.  Roddy Piper played the protagonist, Nada, who delivers lines like, “Brother, life’s a bitch... and she’s back in heat” in this movie.
ANSWER: They Live

3. Even if he goes 0-for-until-you-read-this, he’ll probably still be leading baseball in all major power categories.  For 10 points each:
[10] Name this player who suddenly hit 54 home runs in 2010, making him the AL home run champion.
ANSWER: Jose Bautista
[10] The Blue Jays’ swing-as-hard-as-you-can-for-the-left-field-fences strategy benefited not only Bautista, but this man, who set a career high with 20 home runs in 2010, a feat he seems unable to match in 2011 with the Florida Marlins.  His replacement, J. P Arencibia, appears to be reproducing his offense just fine.
ANSWER: John Buck
[10] Perhaps Bautista gained his sudden pull power via some magic Canadian ritual that sapped it from this man, the world’s highest-paid Canadian-born athlete.  After averaging 31 home runs per year from 2005-2009 with the Pirates and Red Sox, he’s hit just 12 since then with the Mets.
ANSWER: Jason Bay

4. This woman was once called a “dirty little hamster”, to which she replied, “you look like Popeye on crack”.  For 10 points each:
[10] Identify this woman who twice left the reality show she’s best known for in the middle of the season.  She was replaced in Season 3 by Deena.
ANSWER: Angelina Pivarnick [accept either underlined answer]
[10] In a Season 3 episode of Jersey Shore, this woman asked, “It doesn’t come up ‘Stripper Pole’ on my credit card, right?  ‘Cause my Dad would be like ‘what the fuck’”?  She also happens to be four foot nine.
ANSWER: Snooki [or Nicole Polizzi]
[10] Snooki appeared on an episode of this other Jersey-set reality show in an attempt to purchase a gift for her mom.  Supporting characters on this show include Stretch, a delivery boy, and Dana Herbert, winner of a spin-off to appear as an intern on this show.
ANSWER: Cake Boss

5. “Features” in this game include being able to piss in urinals, and near the end of this game Dylan gives the protagonist the explosives necessary to destroy the Hoover Dam.  For 10 points each:
[10] Identify this first person shooter finally released in June after spending about 15 years in development.
ANSWER: Duke Nukem Forever
[10] Duke Nukem Forever was finally released after Gearbox acquired the rights to the game.  Gearbox’s original titles include this “role-playing shooter”, where protagonists like Roland and Mordecai seek an Eridian Vault on the planet of Pandora.
ANSWER: Borderlands
[10] Gearbox has also developed most of the games in this series.  The Furious 4 entry in this series was announced at E3 in 2011 and the second entry in this series was subtitled ^ Earned in Blood.
ANSWER: Brothers in Arms

6. People described in this book include Ed Cooke, who mentored its author, a Washington Post reporter.  For 10 points each:
[10] Identify this book where Joshua Foer details how he ended up winning the U.S. Memory Championships.  Its title refers to a noted physicist.
ANSWER: Moonwalking with Einstein
[10] This man commented on his blog that he was going to write essentially the same book as ^ Moonwalking with Einstein until he heard about Joshua Foer’s project.  His published works include his Trivia Almanac and Braniac.
ANSWER: (Kenneth Wayne) “Ken” Jennings, (III)
[10] An earlier example in the genre of competing in the thing you’re writing about is this 1966 non-fiction work where George Plimpton tried out as a third-string quarterback on a team featuring Dick “Night Train” Lane.
ANSWER: Paper Lion

7. One of his films was an update of a Norwegian film titled Insomnia.  For 10 points each:
[10] Identify this director of a film where Christian Bale’s character is accused of murdering a rival magician played by Hugh Jackman titled ^ The Prestige.
ANSWER: Christopher Nolan
[10] Besides Inception, Christopher Nolan is probably best known for this blockbuster action film, where Heath Ledger's character orchestrates a stand-off between two ferries supposedly loaded with explosives at the film's climax.
ANSWER: The Dark Knight
[10] Nolan’s brother Jonathan, who wrote the screenplay for ^ Memento and The Dark Knight, also claimed he was the lead writer of this film, despite not appearing in the credits.  It concludes with Marcus Wright offering his heart to replace the protagonist’s damaged heart, and co-stars Michael Ironside as General Ashdown.
ANSWER: Terminator: Salvation

8. Identify the following about some of the top-rated albums of 2010, for 10 points each.
[10] Many Top 10 lists included a solo album from this artist titled ^ Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty.  He’s best known for teaming up with Andre 3000 in OutKast.
ANSWER: Big Boi [or Antwan Andre Patton]
[10] The critics at the Onion AV Club praised the “Brian Eno / David Bowie aping” of the tracks “One Touch” and “All I Want” from This is Happening, supposedly the last album from this group fronted by James Murphy.  They’re probably best known for “Drunk Girls”.
ANSWER: LCD Soundsystem
[10] Pitchfork and other hipsters had good things to say about tracks like “Earthquake” and “Helicopter” from this indie group’s 2010 record, ^ Halcyon Digest.
ANSWER: Deerhunter

9. Identify the following about some Wonderlic scores, for 10 points each.
[10] Ryan Fitzpatrick, a quarterback from this school who’d go on to play with the Bills, possibly got a perfect score on the Wonderlic in only nine minutes.  Pat McInally, also from this school, definitely scored a 50.
ANSWER: Harvard
[10] A reported 49 on his Wonderlic didn’t help this Boston College defensive end and “Workout Warrior” from becoming a first round draft bust for the Eagles in 1995.  Philly traded a pick to Tampa to get him, so Tampa had to “settle” for Warren Sapp.
ANSWER: (Michael Brian) “Mike” Mamula
[10] This quarterback and two-time Rose Bowl MVP reportedly got a 6 on his first attempt at the Wonderlic.  In 2006 he played on a pro team with former college teammate Bo Scaife.
ANSWER: (Vincent Paul) “Vince” Young, (Jr.)

10. The protagonists of this show rent an apartment from Danny, whose fiancee died in that room they’re renting.  For 10 points each:
[10] Identify this SyFy series starring Sam Witwer and Sam Huntington.
ANSWER: Being Human
[10] Being Human’s three primary characters are Sally, a ghost, Josh, a werewolf, and Aidan, one of these creatures.  Elena Gilbert is the protagonist of a CW show centering on their “Diaries”.
ANSWER: Vampires
[10] Mark Pellegrino, who plays Bishop on Being Human, is arguably best known for playing this character on Lost.  He can be seen sending his unconscious brother into a cave filled with light in the episode, “Across the Sea”.
ANSWER: Jacob

11. Jim Whitcomb Hardie worked as an agent for this company in the town of Gloribee on a ‘50s NBC show.  For 10 points each:
[10] Identify this company who for a long time had the slogan “The Next Stage”.  Cesar Pelli designed a center named for this bank in Minneapolis.
ANSWER: Wells Fargo
[10] Philip Johnson designed the Wells Fargo Center located in this city, commonly called the Cash Register Building.  Other landmarks in this city include the Elitch Gardens Theme Park, and it’s about 60 miles away from the New Belgium Brewing Company.
ANSWER: Denver, Colorado
[10] The 2010 Quail Hollow Championship, now sponsored by Wells Fargo, was won by this golfer.  Despite leading by four strokes on the last day of the 2011 Masters, this golfer from Northern Ireland ended up tied for 15th at the end of the tournament.
ANSWER: Rory McIlroy

12. Critics did not like her turn as an undercover reporter in an Arabian harem in ^ John Goldfarth, Please Come Home.  For 10 points each:
[10] Identify this actress, who played young mother Jennifer Rogers in Hitchcock’s The Trouble with Harry and Martha Dobie alongside Audrey Hepburn in The Children’s Hour.
ANSWER: Shirley MacLaine
[10] Shirley MacLaine’s breakout role was in Michael Anderson’s popular version of this novel, where she played Princess Aouda.  At the end of this film, David Niven’s Phileas Fogg wins his travel-based bet at the London Reform Club.
ANSWER: Around the World in Eighty Days
[10] MacLaine began her career as an understudy for Carol Haney in this Broadway musical, made into a 1957 film starring Doris Day.  Factory owner Side Sorokin sings the popular song “Hey There” in this musical and fights against giving the garment workers a seven and a half cent raise.
ANSWER: The Pajama Game

13. In the 2008-2009 season, this club finished second in the Premiership, with Fernando Torres scoring a total of 22 goals in all competitions. For 10 points each:
[10] Identify this English club which, under the leadership of Rafael Benitez, won the Champions’ League final in 2005 on penalties, and which plays its home games at Anfield stadium in a northwest English city prominent in the industrial revolution.
ANSWER: Liverpool Football Club
[10] Liverpool manager Kenny Daglish shares the record for most goals scored for the Scottish national team with Denis Law, who was once taunted by referee Gilbert Pullin while playing for this club.  They’ve been coached by people like Wilf McGuinness.
ANSWER: Manchester United Football Club
[10] Liverpool maintains a local rivalry with this club, which plays in blue, calls itself the Toffees, and from which Liverpool originally split in the 1890s. Lately this club has been mostly known as the place where Wayne Rooney played before being bought by Manchester United.
ANSWER: Everton Football Club

14. This site’s namesake Trends blog has released reports like “The REAL ‘Stuff White People Like’” and “Your Looks and Your Inbox”, which analyzed the demographics of its users.  For 10 points each:
[10] Identify this site, now owned by a company that also bought out rival Meetic.com in 2009.
ANSWER: OKCupid.com
[10] This site, founded by Neil Clark Warren, gained early popularity among the Focus on the Family crowd.  Chemistry.com once ran ads for people rejected by this site after taking its lengthy survey.
ANSWER: eHarmony.com
[10] This site has attracted controversy for marketing itself as a way for people already in a relationship to meet.  The main way it advertises is by raising a ruckus when venues like the Sky Harbor Airport and the New Meadowlands Stadium refuse to accept its corporate branding.
ANSWER: Ashley Madison

15. This man’s first solo album contained songs like “Moon over Bourbon Street” and “Fortress Around Your Heart”.  For 10 points each:
[10] Identify this artist behind solo albums like ^ The Soul Cages and Ten Summoner’s Tales.  He’s also known for songs like, “If You Love Somebody Set Them Free”.
ANSWER: Sting [or Gordon Matthew Thomas Sumner]
[10] Sting contributed to the chorus of this Dire Straits song which contains the refrain, “I want my MTV”.
^ ANSWER: “Money for Nothing
[10] This track from The Dream of the Blue Turtles begins, “In the empire of the senses / You’re the queen of all you survey”.  Sting spends much of the video in a glowing blue outfit flying in a magic carpet over a crayon-colored background.
^ ANSWER: “Love Is the Seventh Wave

16. This school has featured the talents of the Nigerian-born center, Festus Ezeli.  For 10 points each:
[10] Identify this SEC school whose other players include Lance Goulbourne and Brad Tinsley.  They retired the number of ‘60s stand-out Clyde Lee and are coached by Kevin Stallings.
ANSWER: Vanderbilt University Commodores [accept either underlined answer]
[10] Vanderbilt went one-and-done in the NCAA Tournament last year when they were upset by this team.  Coached by Chris Mooney, they play home games in the same city as a different team that advanced to the Final Four under coach Shaka Smart.
ANSWER: University of Richmond Spiders [accept either underlined answer; do not accept “VCU”]
[10] In 2011, Vanderbilt was able to beat this team, who have thrice been to the Elite Eight.  A celebrated guard from this school won the Skills Challenge at the 2011 NBA All-Star game and plays on a team coached by Mark Jackson with teammates Jeremy Lin and Charlie Bell.
ANSWER: Davidson College Wildcats [accept either underlined answer]

17. Identify the following about TV adaptations of popular movies, for 10 points each.
[10] Annie Potts replaced Michelle Pfeiffer in the starring role of the ABC adaptation of this film.  In the original film, Callie Roberts is kicked out of school for getting pregnant, and the ex-marine protagonist analyzes the lyrics of “Mr. Tambourine Man”.
ANSWER: Dangerous Minds
[10] Rachel Blanchard took over as Cher in an adaptation of this seminal ‘90s comedy where Alicia Silverstone played a vapid Beverly Hills teenager.
ANSWER: Clueless
[10] This other movie spin-off introduced new characters like a meerkat named Fred and a snail named Speedy.  The two title characters were antagonized by Quint, and later episodes like “Pig-malion” premiered on Toon Disney rather than CBS.
ANSWER: The Lion King’s Timon & Pumbaa

18. An upcoming 3DS entry in this series will feature hang-gliding segments.  For 10 points each:
[10] Identify this racing series, whose entries usually end with a Special Cup race on Rainbow Road.  Weapons common to this series include red shells.
ANSWER: Super Mario Kart
[10] In Mario Kart: Double Dash!! fireballs dot the stadium named for this evil character.  He also has a pinball stage in the DS entry in the series.
ANSWER: Waluigi
[10] Mario Kart 64 was originally going to feature one of these characters as the 8th player, but replaced the character with Donkey Kong.  They didn’t appear in Super Mario Kart and Kamek is a specific one of these creatures.
ANSWER: Magikoopa [prompt on “Koopa”, but do not accept or prompt on “Koopa Troopa” since one of them did appear in Super Mario Kart]

19. Answer some questions about some popular instrumental songs, for 10 points each.
[10] This artist took an instrumental version of “One Mint Julep” to the top of the R&B charts in 1961.  His non-instrumental singles include “I Got a Woman” and “What’d I Say”.
ANSWER: Ray Charles [or Ray Charles Robinson]
[10] Lonnie Mack’s use of this device on a certain 1963 song gives this device its popular name.  Alternating this component of a Guitar Hero controller will gain you some extra points when holding a note.
ANSWER: Whammy Bar [or Tremolo Arm or Vibrato Arm]
[10] The Ventures found success with the instrumental track, “Walk Don’t Run”, as well as a cover of the instrumental theme song of this TV show.  Sammy Davis, Jr. added lyrics to this song on the single, “You Can Count on Me”.
ANSWER: Hawaii Five-O

20. This film centers on the efforts of Geoffrey Canada and his Harlem Success Academy.  For 10 points each:
[10] Identify this Davis Guggenheim documentary about charter schools, whose central figures were featured in the credits of this year’s Oscars ceremony.
ANSWER: Waiting For “Superman”
[10] David Guggenheim’s early film, Gracie, centered on this sport.  This sport was also the subject of movies like 2001’s Mean Machine.
ANSWER: Soccer [or Association Football or European Football or something to indicate it’s not regular “football” which you shouldn’t accept]
[10] Another successful documentary about education was this 2005 film directed by Marilyn Argelo centering on a dance program established for fifth graders in New York City.
ANSWER: Mad Hot Ballroom

21. Series creator Philip Rosenthal starred in a recent documentary about exporting this show to the Russian market.  For 10 points each:
[10] Identify this sitcom whose protagonist works as a writer for Newsday and is the father of Ally and two twin boys.
ANSWER: Everybody Loves Raymond
[10] Ray Romano now stars as Joe on this TNT show along with actors like Scott Bakula.
ANSWER: Men of a Certain Age
[10] Andre Braugher plays this character on Men of a Certain Age.  He frequently gets into power struggles with his father over running a car dealership.
ANSWER: Owen Thoreau, Jr. [accept either underlined answer]




Download 111.72 Kb.
leave a comment
Date conversion18.09.2011
Size111.72 Kb.
TypeДокументы, Educational materials
Add document to your blog or website

Be the first user to rate this..
Your rate:
Place this button on your site:
docs.exdat.com

The database is protected by copyright ©exdat 2000-2017
При копировании материала укажите ссылку
send message
Documents

upload
Documents

Рейтинг@Mail.ru
наверх