Packet 3 Mark I icon

Packet 3 Mark I


Загрузка...
Packet 3 MARK I


Toss Ups


1.) One of the achievements for this game was to defeat at least 53,594 enemies. Players take control of photo journalist Frank West as he lands on the roof of the local mall and has 72 hours to investigate a virus outbreak in the city of Willamette, Colorado. FTP, identify Capcom’s zombie brawler for the Xbox 360, which was acquitted of any legal issues relating to George Romero’s Dawn of the Dead.


ANSWER: Dead Rising


2.) A spin-off of this show, itself a spin-off, is currently in the works and will star Chris O'Donnell and LL Cool J as agents who specialize in undercover work. The show itself mostly focuses on forensic science investigations by a Mossad liaison, a computer hacker, a movie buff, and their leader, an ex-marine. FTP, name this CBS show about the agency that investigates crimes in the Navy and the Marines, starring Mark Harmon as Leroy Jethro Gibbs.   


ANSWER: Naval Criminal Investigative Service (also accept Navy CIS or Naval CIS


3.) Teams citied as proof of this theory include the 1972 L.A. Lakers, the 1998 Tennessee Volunteers, the 1999 St. Louis Rams, and the 2001 New England Patriots. It gets its name from the 1999 New York Knicks making the NBA finals after their star center was injured. FTP, name this theory, advocated by The Sports Guy, Bill Simmons, that posits a team will do better when its star player is not playing, named after that particular Knick center.


ANSWER: Ewing theory


4.) An African-American woman named Papa who loves to cook. An animated photograph of cricket star W.G. Grace who is annoyed that everyone is always so subservient to him. A man with five fingers instead of four whose face is never seen. A rodent/hippopotamus crossbreed who is actually a Buddhist. Morgan Freeman. A mute Alanis Morissette in a ballerina outfit. For ten points, all of these are pop culture depictions of what deity, usually shown as an old white dude with a beard.


ANSWER: God (also accept “depictions of God” and other equivalents)


5.) The cover art for this album shows the lead singer's face photo-morphed over that of a medical dummy. The album, released in 1995, was almost never made as the band considered breaking up over the unexpected success of their first album. Spawning such singles as “Just”, “Fake Plastic Trees”, and “High And Dry”, the record is considered by some to be their best, although many will still point to “OK Computer”. FTP name this iconic second album by Radiohead, not to be confused with the condition deep sea divers can suffer from when they ascend to quickly.


ANSWER: ^ The Bends


6.) Directed by Tony Scott, it received an uncredited dialogue rewrite by Quentin Taratino. It features early appearances by James Gandolfini and Viggo Mortensen. In the film, Captain Frank Ramsey orders the launch of nuclear missiles, but his XO, Lieutenant Commander Ron Hunter does not repeat his order because of a second incomplete radio transmission. FTP, name this 1995 movie starring Gene Hackman and Denzel Washington whose title is the nickname of the USS Alabama.


ANSWER: Crimson Tide


7.) Real life events it has inspired include Cory Doctorow receiving his EFF pioneer award in a red cape and goggles and a ninja attack on Richard Stallman during a speech at Princeton University. Its online store includes a “No raptors” shirt, and another that warns people to “Stand Back – I’m Going to Try Science!” Drawn by Randall Munroe, FTP, identify this cultish web comic whose name is a meaningless string of four letters.


ANSWER: xkcd.com


8.) A rookie undrafted free agent in 2006 out of the University of New Mexico, he has 58 receptions and 6 touchdowns so far in his NFL career. In 2007, he only had 16 catches in the regular season, but was named by his teammates as special teams MVP. FTP, name this Eagles receiver who recently became engaged to one of Hugh Hefner's ex-girlfriend's Kendra Wilkinson.


ANSWER: Hank Baskett


9.) On one episode of this show, Ludwig Von Drake explains the principles of color television.  Aired on three major networks, most recently by ABC, at fifty seasons it is only behind the Hallmark Hall of Fame in terms of years broadcast. A 1959 episode promoted Darby O'Gill and the Little People while this show caused a 1955 Davy Crockett craze. The original host was the creator himself who showed material from the studio's vault, and used "When You Wish Upon a Star" as the theme.  Harry Potter films have recently shown under this banner even though they are by Warner Brothers.  For 10 points--name this show presenting various animations and films from the creators of Snow White and Dumbo


ANSWER: The Wonderful World of Disney or Walt Disney's Wonderful World of Color or The Magical World of Disney or The Disney Sunday Movie  or Disney's Wonderful World or Walt Disney Presents 


10.) He is one of the world’s most succesful actors, with his movies selling a combined total of one billion seventy-seven million nine hundred thousand tickets. According to one survey, he had the single greatest effect on GI morale during World War Two. At his peak in 1948, he was more admired than Jackie Robinson and the Pope. In 1962, this man received the first Grammy Lifetime Achievement Award. His voice is the most electronically recorded voice in human history. FTP, name this famous American crooner of "White Christmas".


ANSWER: Bing Crosby


11.) While his first screen appearance was in a Looney Tunes parody voiced by Mel Blank, his first licensed appearance was in a series of animated serials in 1941, which, when adjusted for inflation, are still the most expensive cartoons ever made. The Fleischer brothers, the producers of the serial, gave him the ability of flight because they didn’t want to continuously animate him leaping things in single bounds. FTP, what superhero made his first big screen appearance in The Mad Scientist where he defeats the titular character, saves the Daily Planet building, and rescues Lois Lane.


ANSWER Superman


12.) In a TV Funhouse sketch on Saturday Night Live, this man is portrayed as a superhero who saves children from a burning house by eating the walls. Later, he saves a town from a flood by dipping a certain food item in the water. In real life, he is well-known for using the Solomon method and his trademark wriggle to consume as many as 60 hot dogs and buns in twelve minutes. FTP, name this six-time Nathan’s Coney Island hot dog-eating contest champion, rival of Joey Chestnut.


ANSWER: Takeru Kobayashi


13.) On Buffy the Vampire Slayer, R.J. Brooks was a character who participated in this activity and had a bewitched jacket causing girls to fall in love with him. In "The Refrigerator of Fillmore High" Dennis of Head of the Class becomes one of these after an employee sees him lift a filing cabinet. Drew Boyd was one of these on Queer As Folk who secretly dated Emmett. Many of the characters in the TV film CodeBreakers participated in this activity as did the boys in the reality series Bound for Glory. For 10 points—name this sport depicted in Playmakers, Friday Night Lights and the film Varsity Blues.  


ANSWER: football players (accept quarterback


14.) This character was originally created by Keiji Inafune as a successor to that designer's original creation, but was supplanted by a different character. Despite this, he has appeared in thirteen games as a primary character, twelve of which include his companion. Unlike his friend, his primary weapon is an energy sword, making him more suitable for melee combat than ranged combat. While both robots are among the first sentient ones, this red-armored Reploid was built by Doctor Wily rather than Doctor Light. For ten points, name this character from the Mega Man series of games named for a number.


ANSWER: Zero


15.) His first film role was as Willie Morris in My Dog Skip. He would go on to play Scooch in Deuces Wild, Cher’s boyfriend in Stuck on You, and Swink in Stay Alive. He is better known for his TV roles which include Chester in The Fairly Odd Parents and a boy whose friends include Lloyd, Dabney, and Stevie. For 10 points, name this actor who portrayed Cody Banks and Malcom in Malcom in the Middle.


ANSWER: Frankie Muniz


16.) Jody Gerut’s leadoff homerun here marked the first time in MLB history that the first official at bat at a ballpark resulted in a homer. The inaugural season uniform patch was called the “worst sleeve patch in MLB history”, mainly due to its likeness to Domino’s Pizza’s logo. Its exterior is reminiscent of Ebbets Field, and its front entrance features the Jackie Robinson Rotunda. Located next to the USTA Billie Jean King National Tennis Center, FTP, name this ballpark in Flushing Meadows, home to David Wright and Jose Reyes.


ANSWER: Citi Field (accept Citi Stadium, but spit at the player)


17.) This song is over 2500 syllables long, and when sung at brisk tempo requires 16 and a half minutes to sing all of the verses. School appropriate versions feature sprite, coke or other monosyllabic beverages. Other variants features various drugs, although this prevents the group from being able to count back to the original number by regurgitating the title beverage. FTP, name this song sung in large groups to help pass time, featuring nearly 100 glass containers. 
 
^ ANSWER: “99 Bottles of Beer on the Wall”


18.) This one time, at band camp, the main character of this show had a one night stand with the school's bad boy. She gets a job at the church daycare in order to get insurance to take care of the resulting baby. Her boyfriend doesn't mind, though, and proposes, even though they are both fifteen. They try to get married, but it isn't legal since they used fake ID's. In the first season finale, Amy Juergens gives birth to her son, John. FTP, name this ABC family show about what high schoolers are really up to, co-starring Molly Ringwald.


ANSWER: The Secret Life of the American Teenager


19.) Her father Romulus is an award-winning playwright. She taught deaf and autistic children before staring in movies like The Truman Show, The Life of David Gale, and The Exorcism of Emily Rose. She gained 20 pounds for her role in Kinsey mostly by eating Krispy Kreme donuts, and received nominations from both the Academy Awards and the Golden Globes for her efforts. For ten points, name this theater and screen Actress who won an Emmy for playing the first lady in the John Adams miniseries.


ANSWER: Laura Linney


20.) Bordered to the west by the Lefty O’Doul Drawbridge, its proper name is China Basin, though its common name was provided by sportswriter Leonard Koppett. Along its southern shore, there is a walkway with plaques listing the Opening Day rosters of its local baseball team from 1958-1999. People go there in kayaks in hopes of getting a souvenir, but only forty-seven balls have landed in it on the fly, all by left-handed hitters. FTP, name this body of water just outside the right-field wall of AT&T Stadium, home to the San Francisco Giants.


ANSWER: McCovey Cove


21.) This band’s greatest hits album, The Best of What’s Around, includes “Rapunzel,” “Crush,” and “American Baby.” For ten points, name this rock band with frontman Dave Matthews.


ANSWER: Dave Matthews Band

Bonuses


1.) Name some thing about the musical career of Jonathan Mortimer Smith, FTPE


[10] Smith is a crunk rapper better known by this stage name


ANSWER: Lil John


[10] This 2005 album is Lil John’s most recent


ANSWER: Crunk Juice


[10] This oft-spoofed 2004 Usher song featured Lil John repeating the titular word


^ ANSWER: “Yeah!


2.) And now for a Superhero-themed before-and-after, FTPE. I’ll give you a fictional plot involving two real films and you have to put them together. For example, if I were to say “Peter Parker, Sandman, and Venom team up to care for a kidnapped infant in this Leonard Nimoy directed flick”, you’d say “Spider Man 3 Men and a Baby”

[10] Batman, played by Christian Bale, is visiting his father’s grave when he is attacked by zombies. He runs to a nearby house, where he teams up with the Joker to board doors and windows and prevent zombies from getting in. They spend the night trying to keep the Zombies out, but by morning they are overrun.





ANSWER: The Dark Knight Of the Living Dead


[10] Reed Richards, Sue Storm, Johnny Storm, and Ben Grimm are all siblings who meet up to avenge their adopted mothers’ murder in this flick starring Mark Walberg.


ANSWER: The Fantastic Four Brothers


[10] Tony Stark is hired by a wealthy Mexican businessman to protect his daughter Pita. When Pita is kidnapped by a drug cartel, Stark dons his red-and-orange power suit and goes on a rampage, killing off gang members while trying to get the girl back.


ANSWER: Iron Man on Fire


3.) Name some things about science fiction and fantasy novels that recently won the Hugo Award.


[10] J.K Rowling won in 2001 for this fourth novel in the Harry Potter series.


ANSWER: ^ Harry Potter and the Goblet of Fire


[10] This now-retired computer science professor won twice – in 2000 for A Deepness in the Sky and again in 2007 for Rainbows End.


ANSWER: Vernor Vinge


[10] Michael Chabon won in 2008 for this alternate history novel about a murder in a community of Jews in Alaska. The Coen brothers are working on a film version.


ANSWER: ^ The Yiddish Policemen's Union


4.) Name the Simpsons character from one quote for ten points, or two quotes for 5 points.


[10] "Cleo, you've brought music to my heart, but this relationship can never last. I mean, I'm a doctor and you're a 5000-year-old mummy I brought back to life."

[5] "Amanda Hugginkiss? Hey, I'm looking for Amanda Hugginkiss. Aw, why can't I find Amanda Hugginkiss?"


ANSWER: Moe Syzlak (Accept Dr. Tad Winslow for the 10 point clue)


[10] "If it was up to me, I'd let you go; but the Gods have a temper, and they've been drinking all day."

[5] "It won't last. Brothers and sisters are natural enemies. Like Englishmen and Scots! Or Welshmen and Scots! Or Japanese and Scots! Or Scots and other Scots! Damn Scots! They ruined Scotland!"


ANSWER: Groundskeeper Willie


[10] "Hey, pal, that's my face up there next to the pepper steak, and don't you forget it."

[5] "Homer, use the for-... the forks. Use the forks."


ANSWER: Mark Hamill


5.) Answer some questions about the career of hockey’s Great One, FTPE.


[10] This retired hockey player is nicknamed the Great One.


ANSWER: Wayne Gretzky


[10] Gretzky won nine of these trophies, awarded to the NHL’s most valuable player


ANSWER: Hart Trophy


[10] Hart is now part owner and head coach of this hockey team


ANSWER: Phoenix Coyotes (Accept either)


6.) Don't you love huge foreheads? Answer the following about Rihanna [Ree-AH-na], FTPE:


[10] This is her first hit single, released in 2005. It asked “Come, Mr. DJ, won't you turn the music up?”


^ ANSWER: “Pon de Replay


[10] Her current album Good Girl Gone Bad has spawned 8 singles, the first being this monster hit featuring Jay-Z and a device used in rainstorms


ANSWER: “Umbrella


[10] However her biggest hits yet might be the ones she took to her face in early 2009 by this boyfriend.


ANSWER: Chris Brown


7.) Given an angry black man played by Samuel L. Jackson, name a movie in which he appears, on a 5-10-20-30 basis:


[A] Hitman Jules Winfield


ANSWER: Pulp Fiction


[B] Police officer Danny Roman


ANSWER: Negotiator


[C] Shopkeeper Zeus Carver


ANSWER: Die Hard with a Vengeance


[D] Jedi Mace Windu


ANSWER: Accept Star Wars: Episode I - The Phantom Menace or Star Wars: Episode II - Attack of the Clones or Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith or just The Star Wars Prequels


8.) Ensemble Studios was disbanded earlier this year, but not before it made some great real-time strategy games, FTPE.


[10] This third game in Ensemble Studios’ flagship series. It introduces the concept of the Home City. Players can trade in cards to get shipments of units, resources, technologies, or bonuses sent to their fledgling colonies.


ANSWER: Age of Empires III


[10] This last game released by Ensemble Studios had two playable factions, the UNSC and the Covenant. Units you can build include Warthogs, Brutes, and Ghosts.


ANSWER: Halo Wars


[10] This 2002 game lets you play as a Greek, Norse, or Egyptian god and build units like hydras, fire giants, and mummies.


ANSWER: Age of Mythology


9.) Quarterbacks have won the most Super Bowl MVPs. Name these non-quarterbacks to have won the award for the stated number of points:


[10] In 1997, this Green Bay Packer won the award on the strength of his 224 total return yards, including a 99-yard kickoff return for a touchdown.


ANSWER: Desmond Howard


[10] In Super Bowl XXVIII, this Cowboy running back ran for 132 yards and 2 touchdowns in a 30-13 victory over the Buffalo Bills.


ANSWER: Emmitt Smith


[5,5] Three wideouts have won the SBMVP in the last five years. Name two, for five points each:


ANSWER(s): Santonio Holmes, Hines Ward, Deion Branch


10.) Many of the alums from Married with Children have gone on to have fairly successful TV and film careers. Name some of them FTPE.


[10] This actor who played Al Bundy has since guest starred in ^ 8 Simple Rules and The West Wing. He played Joe Friday in the Dragnet remake and Michael Mooney in Big Apple.


ANSWER: Ed O’Neill


[10] This actress, who played Peggy Bundy, went on to voice Turanga Leela in Futurama


ANSWER: Katey Sagal


[10] This actress who played Kelly Bundy later appeared in Farce of the Penguins, Anchorman, and The Sweetest Thing.


ANSWER: Christina Applegate


11.) Santiago; it’s not just for Chile anymore. FTPE, name these things related to someone or something named Santiago.


[10] Corazon Santiago is the leader of the Spartans in this scifi turn-based strategy game from the makers of the Civilization series.


ANSWER: Sid Meier’s Alpha Centauri or SMAC


[10] Jack Nicholas didn’t think Tom Cruise could handle the truth about the death of Willy Santiago in this film.


ANSWER: A Few Good Men


[10] This band released an album named Santiago in 1996.


ANSWER: The Chieftains


12.) Given a list of songs, name the album, FTPE. If you need the artist you get five points.


[10] "When I'm Sixty-Four", "Lovely Rita", "Lucy in the Sky with

Diamonds", and "A Day in the Life"

[5] The Beatles


ANSWER: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band


[10] "Wake Up", "Neighborhood #1 (Tunnels)", "Neighborhood #2

(Laïka)", and "Neighborhood #3 (Power Out)"

[5] Arcade Fire


ANSWER: Funeral


[10] "B.O.B.", "So Fresh, So Clean", "Ms. Jackson"

[5] Outkast


ANSWER: Stankonia


13.) Given a film, name the Shakespeare work from which it is an adaptation, for 10 points each.


[10] 10 Things I Hate About You


ANSWER: Taming of the Shrew


[10] She’s the Man


ANSWER: Twelfth Night


[10] Forbidden Planet


ANSWER: The Tempest


14.) Name these foods found at many Indian restaurants for ten points each. Curry will not be making an appearance.


[10] Consisting of roasted chicken marinated in yogurt and colorful spices, this dish often arrives at the table still sizzling. It is named for the type of oven in which it is baked.


ANSWER: Tandoori Chicken


[10] This often accompanies curry and the Major Grey's variety contains mangoes, anise, raisins, and vinegar.


ANSWER: Chutney


[10] This bread is often served with Indian food and strongly resembles a pita.


ANSWER: Naan


15.) Come on Losties, your time to shine. Name these non-main characters from LOST, FTPE.


[10] Married to Bernard, and slowly dying from cancer, this character is seemingly “healed” by the mysterious ways of the island.


ANSWER: Rose Henderson (Accept either)


[10] This character’s name on the show is Seth Norris, and unlike Chuck he doesn't survive very long. He was portrayed by Heroes star, Greg Grunberg.


ANSWER: The pilot (accept obvious equivalents)


[10] Played by a first cousin of Tom Cruise, this character's name is an anagram of “Other Man,” because he is one of the Others who infiltrates the survivor’s camps.


ANSWER: Ethan Rom (Accept either)


16.) Given an MLB record, name the record holder, FTPE.


[10] Most runs in a single season


ANSWER: Babe Ruth


[10] Most career wins


ANSWER: Cy Young


[10] Most hits in a single season


ANSWER: Ichiro Suzuki


College teams share a lot of nicknames. FTPE:


17.) For fifteen points each, name these songs that are also the titles of movies. You'll get five points per answer if you need a description of the movie rather than the song.



[15] This was the first song by the Psychedelic Furs on their 1981 album Talk, Talk, Talk. Unlike the film, the song title refers to the immaturity of the protagonist's succession of lovers, as they are primarily interested in her nakedness.
[5] This John Hughes movie describes the story of Andie Walsh and Blane McDonough in an 80s high school. The title ostensibly refers to Andie's prom dress.

ANSWER: Pretty in Pink

[15] The last song of the 1987 album Pleased to Meet Me by The Replacements, this song likely refers to a desire to renew contact an old friend with lines like, "I'll write you a letter tomorrow/Tonight I can't hold a pen".



[5] Noting that the good scenes in teen films tend to take place at parties, this 1998 romantic teen comedy starring Jennifer Love Hewitt and Seth Green (among others) is set entirely at a party. Its title refers to an impatience for the end of high school.

ANSWER: Can't Hardly Wait


18.) Identify some memes from recent presidential elections, FTPE:


[10] The 2000 debates gave us this term used by George W. Bush to describe slight-of-hand in dealing with the budget.


ANSWER: Fuzzy math


[10] The 2004 election gave us this footwear term for someone who changes his position constantly.


ANSWER: Flip-flopper


[10] The winner of the third 2008 presidential debate was clearly Joseph Wurzelbacher, better known by this name


ANSWER: Joe the Plumber


19.) A lot of College aren’t very original when naming their sports teams. Given some colleges, give the shared name.


[10]74 colleges share this nickname, like American University, Eastern Michigan, and Boston College.


ANSWER: Eagles


[10] Miami of Ohio has Red ones, UNC-Wilmington has Sea ones, and Kansas has Jay ones.


ANSWER: Hawks


[10] 32 teams share this nickname, including UCF, Clarkson, and Army.


ANSWER: Knights


20.) Name the WWII movie from quotes on a 30-20-10-1 basis.


[30] For 30 points: “The thing that's always worried me about being one of the few is the way we keep on getting fewer.”


[20] For 20 points: “John has a long mustache.”


[10] For 10 points: “Only two kinds of people are gonna stay on this beach: those that are already dead and those that are gonna die.”


[1] For 1 point: “For the Allies as well as the Germans, it will be the longest day... the longest day.”


ANSWER: ^ The Longest Day


21.) FTPE, answer these questions about TV stars who got their start on soap operas.  


[10] He was just one of the many Joey Buchanans on One Life to Live but he is best known as Serenity's captain, Malcolm Reynolds.  


ANSWER: Nathan Fillion 


[10] He started out on Loving and the City before playing Logan Cale on Dark Angel and Anthony Dinozzo on NCIS.  


ANSWER: Michael Weatherly 


[10] For almost 10 years, he played Malcolm Winters on The Young and the Restless but got his big break as Derek Morgan on Criminal Minds.  


ANSWER: Shemar Moore


22.) FTPE, name these tabletop RPGs that are not D&D.


[10] This overarching rules system by White Wolf encompasses its Vampire, Werewolf, and Mage lines. Success is determined by rolling 10-sided dice and counting the number that are eight or higher.


ANSWER: World of Darkness (accept Storyteller System)


[10] This other game system by White Wolf uses the same success mechanic, but focuses on mythic fantasy rather than dark fantasy. Each player character is of the title status, named for their gods-granted powers.


ANSWER: Exalted


[10] This darkly comic game system currently owned by Mongoose is set in the dystopian city of Alpha Complex and ruled over by the schizophrenic Computer. Due to the fact that player characters are quite likely to die, each is part of a six-pack of clones that function as replacements upon temporary character death.


ANSWER: Paranoia




Download 38.92 Kb.
leave a comment
Date conversion02.09.2011
Size38.92 Kb.
TypeДокументы, Educational materials
Add document to your blog or website

Be the first user to rate this..
Your rate:
Place this button on your site:
docs.exdat.com

The database is protected by copyright ©exdat 2000-2017
При копировании материала укажите ссылку
send message
Documents

upload
Documents

Рейтинг@Mail.ru
наверх